Alrø

Så går det i Sommerhus nær Alrø – Maj 2021

 Mandag 24 maj 2021

Vi startede på cykelturen mod vest – skoven står i utalige grønne nuancer, der er gule rapsmarker – hvide træer og flot blå himmel. turen går over Skablund Skov her ligger en smuk stor herregård, med bækken løbende og klukkende  i parken, herfra går det op til udsigtshøjene, Tustrup Høje – her er der en kunstner som har omdannet en trailer til et “øl” hus lavet af dåser, indeni sidder en sjov tang kvinde, som skuer ud over højene og markerne, og køerne græsser tæt ved.

Der var en flot udsigt fra Trustrup høje, ind mod Hundslund lå en stor gård med Antik, vi sser kort indgangen til kirken ved Hundslund, flotte søjler ved indgangslågen, herfra kører vi på den nedlagte banesti, den var meget ujævn, ved Ordrup er der bevaret et pakhus, herfra blev det en smuk tur med stejle skrænter – smuk skov område, vi passere “Rusland” –  i dyrehaven i Odder er en stor gård med velbevarede lade bygninger, flotte Rødmalet. turen går ud mod Hou, men vi kører over Søby og Gylling.

 Tirsdag / onsdag 25 og 26 maj 2021

Vi havde besøg af vores søde venner Sonja og Henrik, de har boet her i området og Sonja er fra Søby.   

Vi forsøgte at gå en tur i engene, men det var noget vådt, så vi vendte om…. og gik tilbage til sommerhuset – dagen efter kørte vi en tur i bilen, det var stadig regn. 

Biltur i regnvejr

Ved kysten ( foto 2 ) kunne vi se over til skarv kolonien, flot look ! og ellers blev det bare en flot tur, i det smukke landskab.

    

Torsdag 27 maj 2021

Cykeltur igen – op forbi Åkær gård den er mega stor og meget velholdt, i den ny udsprungne bøgeskove ligger en en spændende portal ? men til hvilken nytte ? – måske indgang til en  hestestald ell. spedalskheds hospital – det er stadig uafklaret ! – herfra ud under jernbanen op til det flotte område hvor der ligger en golf bane, meget kuperet og smukt.

Åkær gård

 

gennem landet ser vi guldfasaner – frilandsgrise og morene landskaber – vi holder frokost ved Vedslet kirke – der er et lille lam i muren ved døbefonten. herfra bliver det de store gårders område vi kommer igennem, forbi en gammel vandmølle. Nissumgård – Herschensgave i Gammel Gjesing – Sophienlund  et lille stop ved Hvilsted kirke, til Onsted og forbi Rantzausgave , denne gård er under restaurering. resten af turen er bare flot natur.

 

Vedslet Kirke

 

Fredag 28 maj 2021

 

Turen gik af små snørklede veje, vi ser et fint gavlmaleri, midt ude på landet….. Gosmer kirke har højt til loftet, her holdes ofte koncerter pga. den gode akustik – her efter er det Randlev kirke hvor St. Stensen Blichers far var præst – flot stor præstegård og en fin kirke. gennem Odder – ud forbi den økologiske have – Ved Fru Møllers Mølleri spiste vi frokost og nød de flotte lokaliteter – her var bager, slagter, is bod og grønthandler, samt spisested, meget hyggeligt og børnene kunne se og klappe grisene. Til Hou gik gennem raps marker, og skove forbi Egmont højskolen, ud til havnen, den er blevet stor.

Ved Gersdorffslund, ser vi lysthuset i træerne – du skal se godt efter for at finde det – vi ledte efter bjørnegrotterne, dem fandt vi dog ikke, men kørte ud til Bjørnkær Voldsted, Ebbe blev taget imod af fårene – han kunne blive fårehyrde 🙂 – og de blev meget glade da vi holdt grenene på træerne ned i spise højde – uhm –  det var lækre sager – saftige nye blade.

 

 

 

lørdag 29 maj 2021

I dag skal vi på Hjarnø – starte af rute 5 over Sondrup, gennem  Skablund Skov ved åen hvor kommunegrænsen, Odder / Horsens –  går ligger en flot gård –  lige inden Søvind, –  til Haldrup er det en sti på ral – det var ikke så sjovt, men herefter går de igennem bøge skoven på godt underlag, og med kig til Fjorden- smuk tur. Fra Horsens nu på sydsiden af fjorden kører vi på planet stien, ud til bollegård – herfra og ud til Glud var det meget langs landevejen  – ikke så smukt, men det blev det igen ved Glud. Ved havnen i Snaptun venter vi på færgen som sejler til Hjarnø, her ser vi den søde lille kirke – og cykler alle steder på den lille ø – her er smukt og stille, og meget hyggeligt – vi har bestilt biletter til den lille cykelfærge som sejler til Alrø. 100,- for 2 personer med cykler. På Alrø ser vi kirken og kørere ud over dæmningen hjem.