Blokhus – Hune

 

– og så var vi her igen i Juli 2022 – nu boede vi i Værkstedet – læs efter den første tur…. længere nede.

Vi boede i Anne Justs Have – vi havde indlogeret os i Arkitektens Værelse, her er rigtig god plads gode senge og fint interiør. DET KAN ANBEFALES ! Arkitekten er Claus Bonderup som var gift med Anna til hendes død i 2009 – haven er nu sikret i en fond, som står for drift og vedligehold.

Atelier i Anne Justs have – Meget stemningsfuldt

Turen herop kørte vi over Skarp Salling – husk at gøre stop ved kirken og gå ind, sikken en overraskelse, den var så meget anderledes – med søjlegang og glaseret keramik klinker på alteret.

Part af Haven i Hune

Og hvilket paradis på jord, vi kom frem til – her kan man virkelig mærke roen sænke sig, og at gå rundt i Anne Justs have,  er bare –  nye smukke look hver gang den snoede havesti åbenbarer sig igen, og igen nye spænde planter og sammensætning af drivhuse, pavilloner, atalier og fontæner. Vi må tilbage hertil på en anden årstid for at opleve andre farver og planter i fuldt flor.

 

Haven i Hune

Fredag den 11 sept. 2020 – blev en cykeldag, det er lidt overskyet i dag, men en fin tur.

Cykeltur den 11 sept. 2020

 

12 sept. 2020 Cykeltur i regn og blæst op til Rudbjerg knude fyr, vi skal se placeringen efter at det er rykket længere ind i klitterne – flot stykke arbejde, tårnet har ikke fået en eneste revne !

Rudbjerg knude fyr

1 del af cykelturen….

2 del af cykleturen

2022 – 13 til 15 juli . nu ville vi besøge haven på en anden årstid – og havde Margit og Henrik på besøg i det skønne lille hyggelige havehus som har været Annes Værksted. Der er plads til 4 personer i dette hus, med gode senge, det var sjovt den første dag, vi ankom og haven var åben for publikum, vi sad og fik eftermiddagskaffe, og utallige gange blev der taget i døren, og folk kiggede ind af vinduerne, det var lidt sjovt og hyggeligt.

Vi gik hen og så skulpturparken – det er fantastisk at se hvordan kunstnere kan lave meget detaljeret sandskulpturer, i år er der lavet verdens højeste sand kunst skulptur og den er farvet med de ukrainske farver, for at vise befolkningen respekt, i deres svære situation, de befinder sig i lige nu.

Vi drak Tour de France Champagne i Eriks drivhus ved bassinerne i haven – vi viste ikke at det var Jonas Vingegård der ville vinde i 2022, men nu var det Margit og Henrik som skulle fejres – sølvbryllups gaven fra os blev denne tur !  – og så blev der serveret fisk fra Møllefisk i Bønnerup

.

Torsdag den 14 juli blev en cykel tur i strid blæst, men vi er jo ved vestkysten, så alt er der sørget for 🙂 vi kørte op og så Saltum kirke, det var en smuk cykelsti gennem skoven. Henrik fik undersøgt kirken – og fandt den hemmelige lem i gulvet 😉 han er jo Kirkeværge i Egernsund kirke, så altid på arbejde. herfra kørte vi til Thise kirke den har prædike stol fra væg til væg – husk at besøge Vor Frue Kilde, den ligger vest for kirken – der er trapper ned.  

Så blev det sydpå gennem Store Vildmose ned til en velfortjent RYÅ is, og hjem i haven. vi var på fiske restaurant i Blokhus, så det gik mest i Fisk….så lige solen gå ned over vester havet.