Jegum – Filsø

 

Så er vi kommet til Vestjylland…. november 2021 – Vores base er et lækkert sommerhus i Jegum Feriecenter – godt udgangspunkt for cykelture.

Mandag 1 – 11 -2021

Cykelturen gik ud over vådområdet Filsø, vi gjorde stop ved fugletårnet i øst området, her er der også spor efter 2 verdenskrig, der er et område som kaldes Tyskergraven, her gemte tyskerne sig. Området har i mange år været afvandet så det har været dyrket som landbrugsjord, men er nu ført tilbage, som natur område. Vi kører forbi den store gård, her er kartoflerne deres primære afgrøde i driften, man kan leje værelser her – ( foto 3 ) der er et smukt formidlingscenter, med borde bænke og toilet.

broen ved formidlingscenter Filsø

Filsø – før og nu

 

 

 

 

 

nu har vi retning ud mod PH hotel ved Henne Å strand, Poul Henningsen har tegnet hus og interiør – Meget flot badehotel, på turen herud er der fortids minder i hedeområdet, med spor af runde formationer – hvor dyrene opholdt sig om natten. Der er smukt herude ved klitterne og kik til Vesterhavet.

udsigt fra PH Hotellet

der er en fin træbro, den tager vi ind til Henne strand og by – derfra går turen op over højdepunktet Blåbjerg 64 m.o.h. det er igennem skovområde, vi ser i Nørre Nebel at der er muligt at leje skinne cykler.  – her er en bager som kan sit kram, så husk at købe brød og kager her 🙂 vi gør store øjne i byen Outrup – her er kunstneren Otto Frello født – i må besøge hotellet i Varde.

 

biltur til Nordkraft Centeret ved Ringkøbing

Tirsdag  2 -11 – 2021

I dag var vejret til en biltur, så vi nyder turen op langs fjordens øst side – forbi Stauning whisky  – det er blevet stort og flot, vi var her, på rundvisning, i den spæde start. Vi vil se Natur kraft Centeret. Det er et flot anlagt område med meget information,- det overdækkede område er også en spændende oplevelse. Der er en film som viser årstidernes forandringer, på en utrolig fængslende måde

Onsdag  3- 11 – 2021

Så blev de cykel vejr igen – i dag er det ud igennem klitheden, i Oksbøl øvelsesområde, turen var meget kuperet og det svinger meget igennem klitterne – meget flot tur, der er en del lystfiskere ved Grærup strand sø. Ned mod Vejers strand er der i skovområdet, det er  kronvildt område, mange vildt kameraer, som små “spioner” de er skjult i træstammer, virkelig genialt, det ligner fuglehuse.

I øvelsesområdet bliver vi godt advaret mod at blive på stierne, der er bomme, blink og godt skiltet. Vi cykler ind over et vådområde tidliger grusgrave ud mod Ho bugt, en flot tur, ved en rasteplads ved bugten spiser vi frokosten, her er et flot look ud over. ( foto 18 ) vi får på vejen hjem set en farm med Alpacaer, de er meget nysgerrige.

Oksbøl skydeområde

TRYK PÅ BILLEDERNE – OG SE DEM I BEDRE OPLØSNING.

Torsdag den 4- 11 -2021

Biltur i dag, det er tåget og usundt vejr, vi starter i Varde på Otto Frello Museum – det var indet mindre end FANTASTISK – han var en sand detaljens mester, vi brugt et par timer, og vi kommer helt sikkert igen. Der er lavet 2 stor gavlmalerier i byen vest for museet  – besøg også Varde Garden, park med Skulpturer.

Herefter kørte vi ud til møllen ved Nørholm hede- og nød så turen hjem igennem det smukke landskab.

gavlmaleri i Varde

 

 

Otto Frello

 

 

 

 

Varde Museum og møllen på Nørholm Hede – Biltur

 

billede malet af Otto Frello

 

 

 

 

 

 

Fredag den 5 – 11 – 2021

tur op over Nymindegab – Bork

kaskelothval skelet

Bork Vikingelandsby

 

 

 

 

 

vi cykler af de små veje og “fanger” cykelstien ved Lønnestak, op til Nymindegab – vi ser kaskelot hvalens skelet ved museet, ud til Bork Havn over våd området, vi gør et stop ved Bork Vikingelandsbyen, og morer os over fortid/nutid, der er wf på pladsen  🙂

Så tager vi regntøj på ved Gåsemandens gård, og så fik vi en voldsom byge, ved Lunde ser vi et gammelt el- værk – det blev en god dag – med Blæst – sol og regn.

 

tur til Tirpitz Museum – Biltur

Lørdag den 6-11-2021

Vi oplevede museet Tirpitz, med ekstra udstilling af mamuter, vi var her lige da det åbnede, men det er meget spændende og virkelig et gensyn værd, og selve bygningerne er også imponerende. Vi kørte ned i byen og spiste frokost, så en tur ud til fyret  

                                                                         der går en vej ud til kysten som hedder Lille Strandvej, herfra kan vi komme ud til de gamle tysker bunker som nu er lavet til “heste” godt fundet på de er ret dekorative der på stranden og trækker megen opmærksom til sig af alle alders grupper.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar