Præstø

 

 

1 uges ferie i sommerhus i Leenstrup Strand 2019

30. juni 2019

Vi startede ud i flot solskin, langs Præstø fjord ned til byen, forbi Sankt Peders Kapel og Nysø Gods, Præstø byder på en flot havnefront og har mange smukke gamle bygninger og meget charme.

Vi cyklede lidt rundt i Præstø inden vi kørte ud på næsset, med en smuk natur -og mange gamle transformator – og husk at kigge ind ! –  du bliver overrasket af smuk og iderige kunst værker af bla.-  af Per Heebsgård.

 

Vi var igennem skoven, godt nok på noget nær ufremkommeligt terræn, men hvor nysgerrig heden er stor er der en vej….. og så Svend Gynges hule – og tilflugtssted., herfra gik det ud til en lille fiskehytte ude ved Jungshoved, herfra kunne vi se til Nyord. Her var det frokost / kaffe tid. 

Jungshoved Kirke

Det er dejligt igen at være på asfalt, det har gået over stok og sten, men med det ene flotte kig over landskabet efter det andet…hvor end man vender sig her – er der smukke “billeder” Ved vejkirken Jungshoved, går vi en tur ud på slots ruinen, mellem fårerne og op langs den lille marina. Det blev en flot og varm tur idag. km 53

Får ved Jungshoved Slot

NY DAG ! -i dag vil vi op til Haslev -fra Leenstrup til Stavnstrup, over Tågeskov, forbi en flot stor gård Rådegård igennem et flot område med marker og skov forbi endnu en stor gård Sparresholm, denne gård er ved at blive renoveret af HUJ fra vores hjemegn, – ganske kort inden vi krydser landevejen nr 54 ligger det nye udsigts tårn på vores højre side. Ved Vester Egede kører vi mod Gisselfeld Gods og Slot- meget imponerende –  OBS se lige de smukke afslutninger på stern brædderne på det lille hus ved søen.

“Fiskehus” ved Gisselfeldts sø -se stern afslutningen !

Da vi havde været ved Stationen, for at se køreplanen,som var formålet med turen herop- kørte vi Dalby forbi et slot, Bregentved, det ligger smukt ved en gammel møllesø, derfra forbi Jomfruens Egede til Faxe, forbi den gamle landsby skolebygning, Rasmus Svendsens Skole fra 1633 en af Danmarks ældste -her fik en tordenbyge.-så i regn tøj ind til Faxe Ladeplads til St.Elmue og hjem-en meget flot tur igen i dag!- 62 km

Bregentved Slot

St. Elmues natur

NY DAG !

I Det kongelige Teater i Bil med små stop….Startede mod Faxe ladeplads af små smalle veje op til Rødvig hvor vi så en Flint brændeovn og et flot kig til klinterne. Her fra op forbi Stevns fortet – her kommer vi tilbage til på rundvisning – så blev det Holtug Kirke – meget flot inventar, og en døbefondt ude på kirkegården…. og slægtens Scavenius store gravsted.Så rullede vi videre til Gjorslev Kloster/ Gods forbi,  Magleby kirke, igennem Køge og ind til København, hvor vi i Det Kongelige Teater ser Prinsen af Egypten – Megea flot opsætning i meget flotte omgivelser, en oplevelse vi aldrig vil glemme – Tak til Fredericia Teater – det var et mesterværk ! 

NY DAG !   Biltur….

Stevns Fortet  – Faxe Kalkbrud- Faxe Kirke

Stevns Fortet indefra….

Vi var med på rundvisning i dag, først fortalte vores guide om det udendørs område, derefter kom vi ned i bunkeren som blev opført på meget kort tid, med lange gange, som også førte ud til havet – indrettet til at observere havet og luftrummet fra dybet. Se mere på deres Hjemmeside !    Herefter besøgte vi geomuseum i Faxe Kalkbrud

Geomuseum Faxe

og til sidst den ny resturede Faxe Kirke

Faxe Kirke

 

NY DAG !   Leenstrup – Kalvehave – Nyråd

Denne dag var en dag fyldt med Natur…. Natur og igen Natur, – i et meget dramatisk vejr med smukke dystre skyer tungt hængende og truende over vore hoveder. Med et flot kik over den gamle bro fra Kalvehave ud over Ulvsund, og med et svanepar med deres unger – og igen lukkede vor herre sluserne op – vi stod i læ ganske kort, så det blev tør vejr igen. Kort før Ørslev var der en sten dysse og markering af en langdysse. flot dag 76 km

Tunge truende skyer

Broen over Ulvsund

 

NY DAG !

Leenstrup -Svinø havn – Vejlø Kirke

Flot solskin -flotte store gårde og smukke stande – kort før Svinø kirke så vi Bissoner med deres kalv, og ved Svinø kirke er der grave fra 2 verdenskrig, derfra kørte vi ud til Svinø havn – meget smukt område. vi så Vejlø kirke med slatten patten-  udenfor kirken stå et “dødt” træ, i stærk kontrast til de levende træer – meget symbolsk – med kirkens, liv og død – vi må bare udnytte det vi har fået der imellem. Husk det ! –  hver dag er en gave.

symbol på Liv og Død ved Vejlø Kirke

Bissoner

Svinø Havn

 

 

 

 

 

 

 

 

  1.