Bretagne

Vi havde lejet en lejlighed – beliggende på 1 sal. tæt ved havnen i byen  AURAY –

Klik på billederne for at se dem bedre !

1 sals lejlighed.- t.v. hyggeligt

Cykeltur 31-08-2019 52 km

31 – 08 – 2019

Vi kørte igennem smukt landskab – første stop var på broen ved BONO – det er en smuk gammel bro som er nittet sammen, flot gammelt håndværk, vi kan se ned over byen og havnen – det er lavvande så bådene står på et tykt lag døn.

Broen ved BONO

bådene ved BONO

vi cykler “landtur” over Ploeren – dårlige veje – høje bump – og landlig duft – nede ved Aradon trænger vi til en kop kaffe – vi sidder og kigger på vandet og bådene, her efter kører vi helt ud på halvøen – sikke store villaer her ligger – med store flotte smedejernsporte – der var en flot udsigt herude. Pointe dÁrradon, – derfra kørte vi til Barden op mod Bono, og hjem – på vejen kort efter Bono så vi en interessant kirkegård, som var meget udsmykket, med stole – sofaer både oma. som inspiration til at samtale med den afdøde.

Natur Kirkegård nær BONO

Motorcykel træf på havnen i Locmariaquer

 

1 – 09 – 2019

Dagens cykeltur går tilbage i historiens fodspor… spændende og megen flot natur, vi starter ud langs bugten, af cykelstier som af og til forsvinder, – spændende – første stop var ved Kercodo, på en gammel mole kan vi se langt. Herefter kørte vi igennem byen ud til havnen  i Locmaraquer, her var der stemning og mange gamle motorcykler på udflugt. – Inden vi kørte videre besøgte vi centeret….. læs længere nede…Vi cyklede derefter ud til udsigtspunktet Pointe de Kerpenhir, det er et rigtigt udflugts sted, alle hygger med madkurv. – det er lavvande og franskmændende og kvinderne ” Høster ” muslinger og østers, med simpelt værktøj – en lille rive og en spatel – men husk at der er mindstemål !!!  – politiet er rykket ud med skydelærer og pistol i bæltet.

Østers og muslinger – høstet på stranden

– der “høstes” – muslinger og østers ved Kerpenhir

Herfra kører vi til Locmaiaquer, her besøger vi centeret med købmændenes bord – Tapel des Marchands, det er en gammel stensætning som er ca. 6000 år gammel. –

her ligger gravhøjen  ER Grah og den kæmpe store bauntasten 20 meter, den er dog nu knækket i 4 stykker, men imponerende. DETTE STED ER ET BESØG VÆRD ! –

gravhøjen Er Grah

Bautasten – kæmpe 20 meter – i 4 stykker.

Vi syntes nu vi kunne være smarte og stikke en lille genvej, over en lille bæk… men broen den var nedlagt, så tilbage igen… vi kommer ind til byen la Trinte sur Mer, her ligger mange lystbåde, i havnen, vi tager op mod vej nr 196 – på denne strækning står, og ligger der over en  5 km strækning – der er klynger af bautastene – Menhirer – det myldrer op af jorden.

Alignements de Carnac

Vi ser klosteret St- Michel og kører derefter hjem, af de mindste veje – det har været en spændende og flot dag ! – se flere billeder under Foto fanen 😉

Klosteret St- Michel

30 – 08 – 2019 – dette blev en biltur – gå / bytur…..

Så en ny dag ! Det går nord på til Sainte Anne-DÁuray – meget flot og overdådigt kloster og kirke, sagnet siger at en bonde så lyset og gravede statuen op, af Sainte  Anne – som der kommer mange pilgrimme til for at se.

Sainte – Anne

udsyn til kirken i Ste-Anne-d Auray

Her er også et stort monument over de faldende fra 2 verdenskrig – Bestemt se værdigt ! Vi kører nu til Nantes og vil se byen, og den er bestemt flot,  mega mange flotte og velholdte bygninger i den gamle bydel, inden for portene ! og der er også en smuk lystbådehavn. her kan godt gå nogle timer…så husk at sætte god tid af !

Byhus i Nantes

Nantes

Nantes

Denne ferie har vi set elevator sluser i Tyskland / Belgien – og boet 2 nætter ved Seinen i,  La Bouille – herefter havde vi en uges ophold på kanaløen Jersey – og en sviptur  – 1 enkelt overnatning i Quiberon for derefter at bo i Auray i 4 nætter….

Læs under Jersey – Normandiet – God fornøjelse !