Normandiet

 

August 2018 – 12 august til  24 august

Vi kørte gennem Tyskland – Holland – Belgien til Frankrig.

Vi sejlede over Elben, og da vi var kommet i land oplevede vi for første gang – en storkefarm – den lå ved et stort savværk. der produceres stadig tørv i dette område, de ligger til tørre i store stakke på markerne. i Clobbenburg overnatter vi på Sky Hotel, godt og billigt, med super morgenmad.                                                                                                                    13 august går det over Holland til Belgien, her overnattes i Kortjik, en smuk by med mange gamle bygninger en god stemning og et flot torv.                                                                   14 august får vi Frankrig under dækkene… vi kommer forbi mange mindelunde for de faldne soldater i 1 og 2 verdenskrigene – og en lidt udsædvanlig en…. over heste og hunde – her er der også vist respekt for deres indsats,- alle steder med minde sten eller hvide kors, i hobetal, det var specielt at se alle de små kors for hunde og heste, blot ca. 25 cm høje, men placeret i snorlige rækker.

Mindelund nær Albert

Mindelund for de faldne soldater

Vi gør et stop i byen Albert – den har en fantastisk kirke, eller vi må vist hellere benævne den som en katedral… en stationsbygning med et fly svævende fra loftet og en flot bykerne med torv og bronce skulutrer af soldater med gevær og tornyster.

banegården i Albert

Vi gør også et stop i byen Dieppe… her er der en gammel drejebro, flot syn og vi ser den i funktion, meget spændende, selv om den er gammel er den meget funktionel, – her i byen er der også en stor katedral, og en spøjs,  skal vi kalde et p – hus for sejlbåde… en nedlagt tørdok er forvandlet, med stilads, hvorpå bådene parkeres af en mobil transport kran…lidt som det nye underjordiske p hus i aarhus ved dok 1. Vi ankom til vores hotel i Lillebonne sidst på dagen – her skal vi bo 2 nætter.

15 august….. Vi kører op til den meget hyggelige landsby / havneby Etretat, – kom i god tid om formiddagen for at få en parkeringsplads – her ved kysten er klinterne helt forrevne og ligger som skulpturer ud mod havet, med England på den anden side, fiskebådene ligger fortøjret med wire på den stejle skrænt, så pas på snuble ” tråde”. vi går op på øst siden – herfra er den en fabelagtig udsigt over havet byen og kysten. på tilbageturen ned til byen kommer vi forbi en park – her havde kunstneren stillet sig op med deres staffelier, og malede

Kirken i Le Havre

Tårnet på kirken i Le Havre – set indefra

natur billeder. . . . . herfra kører vi til Le Havre = betonbyen – efter 2 verdenskrig var byen total bombet, og meget er opført i beton, nu – vi går op i byen langs stranden, med de kulørte badehuse, og oplevelsers området for børn og voksne, som ligger langs med stranden. Kirken, St Joseph, blev indvidet i 1957 og har en højde på 120 meter, den er opså fantastisk indvendig.

Badehuse i Le Havre

16. august….Cykeltur langs Seinen…. vi hopper på jernhesten og cyklede mod færgelejet, vi prøvede at cykle langs med vandet – men her var spærret, så retur i Petiville kom vi så på rette spor….ud igennem mark og landbrugsområder, snor stien sig smukt, vi kommer forbi en mark, hvor vi ikke kan se hvad afgrøden ern, men finder ud af at det er hørmarker.

Hør marker….

landskabet, skifter mellem land og charmerende små stille byer, og stor skibe på floden, vi hygger med medbragt mad og kaffe – sidder på en bænk, og bare nyder livet og hinandens selskab.

kaffe pause i Caudebec-En-Caux

Vi besøger det gamle kloster og kirke JUMIEGES – det er mageløst hvor meget der er bevaret, og vi føler os små når vi går rundt i ruinerne, sikken en storhed det var og er !

Jumieges kirke ruin – se træ vinduet !

Vi tager færgen – der er gratis færgefart – så det er nemt at krydse floden, her cykler vi først langs med Seinen, men det er meget ujævnt, så vi vælger at køre lidt ind i landet, og her bliver der bakket…. det går op og op… og det bliver ved, men hvor der er en vilje – er der en vej, og vi bliver belønnet en en flot udsigt når man kommer op-  så bare hæng i ! dagens tur blev 95 km. i smukt vejr. 

17 august …. flytter vi base. vi kører mod Le Havre og krydser floden.

Broen over Seinen ved Le Havre