Ved Moesel

Mosel tur juni 2012 i Reil

Vi har købt en tur gennem Happy days – 5 dage incl vinsmagning sejltur på Mosel og snapsetur. Bente og Sten Andersen fra Grenaa sagde troede vi i sjov at de ville med, men det var ganske vist, så nu sidder vi og venter.

Vi kørte fra Århus den 2 .juni kl. 15.08 Ebbe havde pakket cykler tøj og m.a. I vejle kørte vi på den gamle landevej pga. vejarbejdet ved Skærup, midtvejs her holdt vi en kaffe pause med en ostemad. Efter en halv times pause kørte vi igen kl. er nu 16,30 vi var ved grænsen kl. 17,30 hvor vi lige får tisset af,vejret er fint, solskin, men med blæst og koldt, vi drejer af lidt syd for Bremen og finder et godt sted at overnatte, kl.19.45 Vi får en lille appetit vækker – en aspares suppe og laksestykker med friske hvide aspars en orange hollandaise og en kartoffelkage hertil en dejlig hvidvin og en flaske vand, vi går til ro kl. 22.- det har været en dejlig dag. Vi kiggede lidt kort til morgendagens tur.

Dagens tur blev fra Skovgaarde 436,3 km aftensmad kostede 68 euro værelset 92,-

3 juni 2012

Vi stod op lidt over 7 og gik en tur rundt det smukke hotel, kl list i 8 fik vi morgenmad, meget hyggeligt lokale, og god mad. Kl. 8.59 gik turen videre, det var tørvejr, så vi startede på de små veje, fik tanket disel og kom på mortorvej nr 1 over Osnabrük – Münster og Köln  Knuds Gps siger at der er 533 km til Reil. Så det går bare derud af, vi kommer til et vejarbejde, hvor der de fra 20 km vejarbejdet er sure røde smeilis, så bliver de gule og mellemfornøjet for til sidst at være glade grønne. Det er god humor !. Lidt over 11 holdt vi tisse og kaffe apuse, vi betalte 2 x 0.7 for tisse rast kaffe 3.3 og kage 2.2 for hver af os. Kl 11.55 køre vi igen, det regner nu og vi har sms et med Bente og Sten. Næste pause er syd for Köln, kl 14.oo vi spiser et par sandwich 13,20 o for også tisset af. Igen er vi køreklar 14,30 køre igen. Nu kom vi i en del vejarbejde, og der går tid med det, Vi køre af motor vejen kl. 15,30 ca. vi må nu køre af de små veje, men her er der mange smukke udsigter og små smukke byer og regnen er ikke så tæt mere. Vi nyder turen, selv om Ebbe ikke tror jeg har fat i den rigtige vej, men det havde jeg, jeg var også selv lidt i tvivl engang imellem, det er ikke alle byerne som er på kortet. Men vel fremme ved hotellet / vinhuset Nalbach kl. 16,35 fik værelse nr. 3 – her står to stk. chokolade og en flaske af husets vin. Vi henter vores sager – men er tørstige, så vi går ned og får 2 øl – 7,40 euro, derefter går vi på værelset sms til BS og får pakket ud, vi spiser sammen med dem kl 19,30. det regnede da vi ankom men nu hvor kl. er 19.- lysner det over vinmarkerne.

4 Juni

Var oppe kl. 7.oo og til morgenmad kl. 7.55 BS ankom ca. 10 mm over otte, de syntes vi havde snyt dem, ved at gå ind til morgenmad, uden dem. Vi spiste og fik lavet madpakker, kl. 10, havde vi aftalt at køre men den blev 10,30 det småregnede , men BS syntes vi skulle vente lidt. Nå nu går det sydover igennem Rail by  på vest siden mod Taben Tarbach, i Kindheim køre vi lidt rundt i den smukke gamle by og kl. 12.oo fik vi en kop kaffe på hotellet, vi køre nu tilbage på øst siden af Mosel,  ved Enrich får vi en velfortjent frokost, så få vi en bette bye igen, ind imellem er det smukt vejr, men der er meget tagen tøj af og på. Vi køre forbi broen mod Rail mod Zell. En kort rest på en græsplæne, ind til byen pühderich, med nogle smukke gamle huse, og vandstandsmåler oppe i byen. Vi starten hjemture, fordi vi skal med på vinsmagning i aften. Kl. 16,15 var vi ved hotellet fik cyklerne i stald og gik på værelserne. Vi mødtes kl. 16.55 rundvisningen var gået i gang, vi fik vinhistorien  og rund visning i kælderen, med megen skimmel svamp, men hyggeligt. Vi fik mange vin, smagsprøver og kl. 19.oo fik vi fri igen, vi gik op for at spise.

Vi har cyklet 47.24 km og Ebbe og Sten lidt mere 3.07.55 timer i sadlen

Vi så nogle specielle ænder ved Floden i Rail. ( billder )

5. juni

Vi fik morgen mad og kl 9,10 køre vi mod Zell på vest siden af Mosel, det er fornuftigt vejr, vi køre udelukkende i vin, vi er ved Zell kl ca. 10 hvor vi går en tur op ad gågaden her er mange smukke butikker og vin med den swartze katz som loge, det lokale område. Da vi alle er samlet vil vi køre ud for enden af byen for at finde en cafe. Jeg skal lige fotografere lidt en vandstands søjle og en blomst, og nu er de andre væk, men jeg forventer at de er tage ind i gågaden fra nord, men det er di ikke, Ebbe får øje på mig, så finder vi sammen igen, og får en kop kaffe. Så køre vi op til Bullay, her ser vi en stor vingårrd som ligger lige ud til vejen, og et meget spændende byggetstil til hus, med hjerte på gavlen, her kunne jeg godt bo.  Vi krydser jernbane broen, og tager tilbage til Zell, her køre vi nu over på denne side, for at komme hjem til snapsetur, kl 14.oo – og så er sten kørt i forvejen, så er han i Briedel og så er han ikke så sidder han ved floden, med en fad bamse, eller ?

Vi er hjemme kl 13.30 får lige et hurtigt bad og læsset cyklerne af , så kommer silver – star light med Peter som chauffør, han er en hygge fyr, vi kørte ud af byen og gjorde holdt på et udsigtspunkt, her fortæller Peter om vin, en stok begynder først at give frugt efter 3 år og en god høst erter 6 år, når planten er mellem 15 og 30 år har den sin bedte yde evne, de første år giver den mange druer Af en middel til god kvalitet og efterhånden bliver kvaliteten bedre og druemængden mindre. Vi får en historie om skiltene på vin planterne hertil, man kan købe en vinstok for 20 euro og få 3 flasker vin med. Er det ganske vist ? Vi køre nu op i bjerget til området med de varme sten – Skiffer flagerne som holder på fugten og giver extra varme til planterne, så vore gisning i går holder stik, da vi så det på østsiden lige inden byen Rail i går.

Vi går et lille stop på et højt punkt, her fortæller Peter at der i 2003 var en forhøjet vandstan på 5,5 meter oh, – der var kun 2 meter op til broen, når man her i Rail høre om høj vandstand i Trier har man otte timer til at redde møbler tøj og familene op i bjergene. Vi kommer til hans gård hvor vi smager pære snaps mirabelle snaps grappa, som er lavet på skaller af druerne efter sidste presning, endnu en grappa som er lagret i 3 år, og nu en æbler pære likør på 20 % og til sidst en kaffe likør også på 20 % – vi køber 2 likøre af 12 euro stykket. Vi bliver nu kørt hjem til hotellet. Kl 16.05 er vi hjemme. God Tur.

Vi har i dag kørt 33,34  2.15.58 i sadlen,

Vi går en tur ned i byen, får fundet et dejligt sted i skyggen, her får vi en hvede øl og BS får et glas rose. Vi snakker og snakker og snakker om hvad vi skal i morgen – Ebbe har igen luret hvad jer gerne vil, eller er det også fordi han gerne vil det samme ???, det troer jeg. Så vi er stadig ikke klog å hvad vi vil i morgen, eller hvad  BS vil. Ebbe og Bs sidder igen ude og planlægger, vi har på hjemturen set afgange med toget, jeg får talt med Inga og sendt en sms til Margit, da jeg kommer derned er di stadig ikke blevet enige om hvad dagen i morgen bringer, så vi går ind for at spise. Kl. 20,30  var vi på værelset, vi fik sat lader på alt elektrisk, og jeg skrev dagbog. Ebbe læser lidt.

I morgen vil jeg gerne helt til Titterheim og retur, nå får vi se hvad dagen bringer, køre vi kl 9,oo og er hjemme kl 18,- kan vi også nå langt.

Tak for en god dag !

Onsdag den 6 juni

Til morgen mad igen kl. 8,00 vi vil køre en tur til Trier, i dag og kl. 10. køre vi mod vest op i bjerget for at køre på motorvejen derned, vi kommer på ved Wittlich og kommer ind til byen finder en p. plads. Vi er her efter en god times kørsel. Vi starter ud og går op til den gamle by port, her tager vi en rundtur i byen, kl.12. vi kommer rundt om byen og ser det gamle amifbia teater som romerne har opført , så det er tysklands ældste by ! Vi ser gamle bade anstalter med rester fra termiske bade. Kl.12.50 er vi tilbage ved gå gaden, det kostede 22 euro for os to. Vi slenter af sted går lidt i butikker, vejret er fint, det har regnet meget hertil, vi går lidt i butikker, det passer Sten og Bente og de kender alle de dyre og gode mærker. Vi spiser vores frokost ( medbragt ) på torvet her er en eldre dame som gerne vil fotografer os, og hun snakker, og bliver ved. Vi besøger en kirke og går lidt mere rundt, og ser de flotte huse. Vi får en milk shake på torvet den koster 14 euro for 4 stk, men den var god, herefter ser drengene på underbukser, og Ebbe får købt 2 par, til 40 euro for 2 par de var smarte, så han må løne penge at Sten og Bente, han har ikk fået tanket op i morges og dk et lå derhjemme. Vi går over for at se domkirken, den er meget flot og orglet er specielt.  Da vi har set nok finder vi tilbage til bilen, her vil  Sten og Ebbe gerne ind i en data butik. Ebbe finder 2 vidioe bånd, til 9.99 pr. stk. De får skannet poletten og får 2 timers gratis parkering finder vi ud af da vi ikke kan komme ud, så jeg går hen til automaten og for den tanket op for 6 euro. Så går det ud af byen, vi diskutere igen vejen ….. Ebbe og jeg prøver at taste en by ind som ligger ved mosel floden så vi ikke kommer på motorvejen, vi ser ikke meget af den flotte natur vi køre rundt i, men det er en helt ok retning vi har lagt, men Bente og Sten er ikke trykke ved deres gps og vores planlægning, men op over bjertet går det, og vi kommer til Tritterheim og køre på øst siden af floden, til Piesport  Bernkarstel Kues Tarben Tabak , Enrich til Reil vi er hjemme 18,25 og vil mødes til aftensmad kl 18,45 kl . godt 21 går vi hver til sit og Ebbe og Sten sætter cyklerne i bilen.

Det blev igen en god dag !

Torsdag den 7. juni 2012

I morgen den 7. juni skal vi starte ud fra Kindheim, og cykle en ordentlig tur. Nu må vi håbe vejret er med os, Jeg forventer vi kan komme herfra kl. ca, 9.

. nærmere følger… her kommer det så !

Vi køre til Kindheim i 2 biler og er klar til en cykeltur i solskin, 9,5 er vi cykelklar og nu går det langs mosel Til Bernkarsel – Kues vi har mødte et optog med sang og musik både i en lille by før og så også her i Bernkarsel, det er en gammel kartolsk  tradition, hvor man fejre en helgen. Vi suser videre, da vi ikke kan bestemme os for et sted at få formiddags kaffe, vi har set en sluse inden vi kom hertil.  Kaffe pause kl 12.15 sikken en apfel strutel som der stod inde på disken, ikke hjammebagt da di ikke har så stor en ovn. Nu kører vi videre i det dejlige vejr og midt i vinmarkerne er der pludselig en gammel romersk udgravning, som først er blevet udgravet i 1990. Der er frokost i det grønne kl.13.30 hvorfor smager mad altid så godt ude i det fri ?  vi er ved Piesport kl. 14,16  der er en meget livlig flod promanede,,, men byen er lidt kedeligi her var Tritterheim, som vi kørte igemmen i går meget mere spændende, vi køre lidt rundt og køre retur mod bilerne kl. 14,50 Nu køre vi på øst siden af Mosel, og det går vældig….k.16 er tilbage i Bernkarsel, det er en spændende by på denne side af floden med små gader og skæve huse, vi holder et lille rest , Ebbe og jeg får hvidvin Bente en Cola og Steen Kaffe, Kl. 17. køre vi herfra det er begyndt at regne, så vi tager regntøjet på. Og nu bliver vi våde…..kl.18 er vi på vej hjemover, nu skal det gøre godt med et varmt bad, selv om køre turen var våd var det ikke koldt, vandet som sprøjtede op på vores sko og ben var vældig varmt, så humøret fejler ikke noget..Vi spiser til aften og går hver til sit, Bente og Sten komme op på vores værelse og vi snakker lidt kl.22,30 går vi til ro. Det blev den bedste dag på ferie og Sten blev kun væk en gang.

Turen til Kinheim fra Rail er fra trip 979,5 til 999.6 km solskin hele dagen minus den sidste time…. 23 grader

Den 8 juni afrejse dag

Vi får morgenmad og siger farvel til BS de køre fra hotellet 9.o7 og vi er ved at være færdige med at pakke kl 9,15 kører vi fra Rail mod Cochem af mosel ruten det er en flot vej med mange skønne byer ( kørt hjemmefra og til nu 1019,6, kl 12,15 er der tisse pause i det fri på vej mod Gissen af 44, pause til 13.58 – vi er ved Jesberg og har kørt 303.2 km det er her vi spiser vores medbragte madpskker.

Vi holder pause igen kl.15,30 til 16,17 med en rigtig tisse pause, vi køber vand og en sandvich til godt 5 euro. Og en kop kaffe en silde burger og en kage til 10,50 euro – vi er nu kommet lidt nord for Seesen – nær Gossler, vi sad i solen og nød vinden, og hinandens selskab, det er en dejlig afslappet dag !

Vi kom lidt skævt om Braunschwig, det gav lidt flere kilometer, men ikke igemmen byen, og vi har været heldige ikke at køre i kø, men vi har set et par meget langsom kørende nogle. Så over Wolfsburg, til Gifhorn, her så vi et meget spændende bygningsværk med gyldne kupler og mange forskellige møller, det må vi se nærmere på en anden gang, kl.17,45 får vi tanket i Gr. Oesingen, vi har nu kørt 538,9 km kursen er mod Uelzen, her vilvi køre af de små veje, undervejs kommer vi igennem et skovområde, hvor vi undre os over den ene varevogn efter den anden som holder i skoven, og nogle gamle nogle, jeg siger til Ebbe det er underligt at kvinden sidder i kabinen, indtil jeg siger at det må være kusser som trækker her, og nu kommer der hjerter på bilerne og røde lanterner. HA… vi køre lige en tur i rundkørslen og filmer lidt og så tilbage igen…. Kl.19.05 er vi ved hotellet, og turen i dag blev 606,3 km – vi får aftensmad med aspaes suppe fiske tallerken og en ameretto kaffe, en øl og hvidvin 70, euro, Nu sidder vi på værelset og er klar til en god nats søvn, da vi var gået til aftensmad fik vi en torden byge, efter det gode køre vejr i dag. Kl. er nu 22,- God Nat.

Lørdag den 9 juni.

Vi har planlagt at gøre holdt i Kapplen og hvis vi kan få et værele cykler vi rundt her oppe i morgen over middag.

Vi fik morgen mad kl. 8. og er køre klar kl. 9,15 forlader vi Bad Bevensen i solskin og 18 grader, vi gør et kort stop i Lauenburg, 10,10 til 10,25,vi køre mod Kiel, kl 12,30 er vi i Eckeførde, smuk turist by, måske et godt udgangspunkt for en cykeltur, trip nu 811,8 – kl. 12 50 er vi ved Kapplen, broen er oppe trip 837,7 vi får parkeret og går en lille tur, i en lille regnbyge vi får en fiske tallerken med brasede kartofler og salat til 35 euro. Afgang fra kapplen kl 15,13 vi vil ikke overnatte her det er lidt trist område mht til cykelstier langs vejene,,,, vi kører forbi en sky og går ind for at se udvalget, meget sejler orrinteret, så vi køre nu til Flensborg, får handlet og køre mod danmark kl,17,25 vi køre meget i regn og er hjemme kl  19,55 Trip fra Rail 1117,9km